Förlust efter jämn match

AIK - Assi IF 2-0 (0-0)

Efter en spelmässigt jämn match lyckades hemmalaget AIK ro hem samtliga tre poäng mot Assi IF under AIK-dagen på Skytteholm som bjöd på hårda vindar och tryckande värme.

Till en början var det tillknäppt där båda lägren bevakade sina positioner och kände på varandras muskler. Assi hade dock bollen mest under första halvtimman och upplevdes vara det hetare laget utan att skapa de direkt hotande lägena. Under de sista 15 minuter i första rundan började AIK skapa allt mer offensivt vilket Assis försvar hanterade det flesta försök med bravur.

Början av andra halvlek började som första slutade då AIK smällde till med ledningsmålet som nickades in i minut 56 efter ett fint avvägt inlägg. Spelet fortsatte vara böljande men där Assi tappade skärpan något i passningarna och uppspelen. Under de sista 20 minuterna tryckte Assi på samtidigt som AIK satsade på snabba omställningar vilket också skulle komma att löna sig då AIK fick straff i den 79:e minuten och 2-0 vilket även blev slutresultatet.

Summa summaron var dagens prestation betydligt bättre av Assi än sist men där man inte riktigt skapade de riktigt heta chanserna och samtidigt som man blev omgående straffad för sina misstag.

Nästa match spelas mot IFK Kalmar Söndag den 25/6 kl:13.00 på Billerud Korsnäs Arena.