Första förlusten efter 9 omgångar.

Assi IF - Kungsbacka DFF 0-3 (0-1)

Kungsbacka DFF lyckades bryta Assis fina svit genom att vinna välförtjänt med 0-3 trots bra inlening av hemmalaget.

Assi startade bra och tog också kommandot från start dock utan att skapa några egentliga farligheter där man inte fick till något djupledsspel. KDFF lyckades ändå ta ledningen efter ett bolltapp och snabb omställning där gästerna kunde enkelt lägga bollen bakom hemmakeepern. Gästerna satsade på längre raka bollar och gjorde det dessutom med framgång.

Minut 35 fick Assi en indragen frispark i Kungsbackas straffområde. Fernanda DaSilva lyckades dock inte hitta någon lucka.

Redan 4 minuter in i andra halvlek fick gästerna straff som överraskade samtliga på plan och 0-2 var ett faktum. Efter 0-2 tappade Assi spelet då man var tvungna att satsa framåt för att skapa förändring som inte gav effekt. Hemmalaget hittade inte tillbaka till det fina passningsspelet som man tidigare levererat. KDFF punkterade matchen i minut 74 genom 0-3 vilket också blev slutresultatet.

Assi hade en längre period i första rundan som hade kunnat resulterat i fler chanser men Kungsbacka kom tillbaka och var fysiskt starka, bollskickliga och i rörelse. Assi bör hitta tillbaka till det kollektiva arbetet och passningsspelet som krävs för att vinna liknande matcher.

Gästerna vann rättvist och nu gäller det bara att bryta ihop och komma igen till nästa vecka.

Nästa match spelas mot AIK söndag den 18/6 kl:16.00 på Skytteholms IP.