Seger i premiären

Assi IF - Parkalompolo IK 4-2 (2-1)

Matchen började lite fram och tillbaka med mycket kamp på mitt plan och inget rull från något lag.

Vi drabbas i minut 10 av ett målvaktsbyte då Antons knä fick en smäll och Alexander får komma in..

I minut kommer Sunken runt på vänsterkanten, lägger in bollen i straffområdet där Sebbe tar emot och lägger bak den på Nogga (Anders??) som använder sin vänsterslägga.. 1-0 Assi.

Efter det tar vi över mer och mer, vi kommer fram i bra anfall och skapar lägen samt farliga hörnor..

I minut 32 kommer vi runt återigen runt på vänsterkanten genom Sunken, som lägger ett lågt inlägg där Sebbe ligger rätt i straffområdet och behöver bara sätta dit foten.. 2-0 Assi.

I minut 43 får Parka en frispark en bit in på våran planhalva, som de lägger in mot mål. Alexander är där men hoppar in/blir påhoppad och tappar bollen som dom stöter in.. 2-1 i halvtid.

I andra halvlek kommer Parka mer upp i plan och har mer bollinnehav. De skapar tryck mot oss då vi ser bekväma ut och slarvar endel i försvarsspelet.

I minut 51 tar Parka rött kort efter en eftersläng när man försökt styla med en cykelspark.

I minut 68 kommer vi bra runt på kanten igen men denna gång på högra. Där Erik N slår ett inlägg som Parkas försvar misslyckas rensa och Sebbe kan dundra in 3-1.

I minut 76 gör vi 4-1 efter fint väggspel mellan Sunken, Nogga (Anders??) och Pär, Pär får bollen och kan enkelt runda Parkas målvakt.

Sedan sjunker tempot och vi tappar även mycket ork. Parka får under denna period vända upp ostört utanför vårat straffområdet och drar på ett bra skott.. 4-2.

Resten av matchen är en transportsträcka och mest ett försök av oss att låta dem jaga genom att rulla runt bollen.

+ Bra hörnor, många nickar/skott i ribban och tätt utanför

+ Stundtals rulla vi på riktigt bra

+ Kom runt bra på kanterna

+ Bra snack (men kan bli bättre)

- Försvarsspelet idag var väldigt svängigt. Måste bli betydligt tuffare och mer fokus i det vi gör på egen planhalva.

- Inte slappna av fast man har en ledning.