Knapp förlust i finalen

Assis målskytt Emelie Helmvall

Assi IF- Piteå IF 1 - 2 ( 0 - 1 )

Assi IF lyckades skaka om allsvenska Piteå IF i Stora Coop Cup finalen trots uddamålsförlust.

Ett Assi som gjorde ett gediget arbete samtidigt som Piteå var ett nummer större i själva utförandet.

Piteå IF startade energiskt och med hög press och tempo. Piteå spelade som väntat betydligt rakare än hemmalaget som kände sig något stressade av den tuffa starten. Piteå tog också ledningen redan i minut 8 efter ett självmål där försvararen försökte värja ett hårt avslut. Hemmalaget lyckades stå upp bättre ju längre matchen pågick trots få skapade mållägen.

Under andra rundan vågade hemmalaget ta för sig alltmer och fick till ett bättre rull och spel. Tre minuter in i andra halvlek, min.48 slog Fernanda Da Silva in bollen där kvicke Emelie Helmvall höll sig framme och satte kvitteringen, 1-1. Det gav Assi energi och man hade en bättre och längre period och tog för sig av spelet. Sista 20 minuter tog Piteå åter igen över matchen alltmer där Assi tappade sina positioner något och där man hamnade i att jaga istället. I den 85:e minuten kom Piteåforwarden fri som på ett skickligt sätt satte segermålet högt i nätmaskorna.

Som sagt, Piteå IF spelade relativt rakt och hade snabba omställningar med få tillslag. Hemmalaget lyckades dock med att avvärja sig mot Piteås fasta situationer som varit en liten akilleshäl med tanke på tidigare möten mellan lagen. Assi gjorde ett bra försök att rubba gästerna och kan vara nöjda med prestationen och kan se fram emot seriestarten den 12/8 mot Sundsvall på bortaplan.