Seger mot IFK Timrå med 6-0 (3-0)

Josse Hansson inledde målskyttet

En tuff hemma match var att vänta mot ett Timrå som bara förlorat borta mot Team TG under denna säsong. Assi kom ut taggade till match och redan efter tre minuter ledde Assi med 1-0 och sedan rullade hemmalaget ut Timrå långa stunder och innan pausvilan stod det 3-0 på resultattavlan. Andra halvlek så fortsatte pressen och tre mål till för Assi som kunde varit minst ett par till. Övertygande hemma seger.

Bra genomförd match, tränare Fredrik Söderholm?

Ja 6-0 kan vi inte vara missnöjd med men faktiskt tycker jag att vi slarvar lite i passningsspelet under vissa perioder och ger bort lite bollar för enkelt. Däremot så är jag supernöjd med målen och de chanser vi skapar utifrån det vi pratar om före matchen och tränat på under veckan. Sedan att vi spelar mycket bra i backlinjen och hjälper varandra hela tiden.

Vad visste ni om Timrå före matchen?

Att det är ett bra bortalag, bra lag med många individuellt skickliga spelare men också att dom liksom vi haft problem med influensa i laget.

Ni var full trupp idag?

Nästan, vi har fått tillbaka spelarna nu som varit krassliga men då blev Johanna Antti febersjuk igår men vi var full bänk med spelare och det känns bra inför träningar och kommande matcher i två serier.

Mackenzie Akins gjorde debut, dina reflektioner?

Vi ville se henne live idag efter en träning och jag såg kvalitéer i fötterna, smart spelare, offensiv men måste givetvis få vägledning i hur vi vill att hon ska spela och förhålla sig till laget. Godkänt!

Bäst idag i ditt Assi?

Båda Frida (Björk och Jacobsson)  höjde sig i en bra backlinje, Fernanda var på spelhumör och Erin och Moa skapade målchanser. Johanna O gör ett bra inhopp idag igen efter lång skadefrånvaro. Tillsammans gör vi varandra bra.

Om du tittar på snyggaste målet idag, vilket?

Fernandas skott var en riktig projektil från distans. Erin och Moa gjorde mål där dom ska.