Assi IF - IK Uppsala Fotboll 2-1 (2-0)

Johanna Andersson matchens lirare

Andra omgången slutade med glada miner för hemmagänget Assi IF efter att ha lyckats vinna över ett fysiskt IK Uppsala och därmed är hemmapremiären avklarad.

Assis spelare agerade något nervöst och stressat och var både 2:a och 3:a till bollen i inledningen av matchen men för att därefter jobba sig in i matchen samt våga ta för sig alltmer. Efter en skarv på en hörna i den 8:e minuten hamnade bollen hos Assis Indira Illic som träffade ribban men utan att lyckas att få in bollen. Samma sak skedde i minut 12 men där Indira fick bollen i nätmaskorna men som dock dömdes bort och frispark till gästerna. I den 36:e minuten revs Indira brutalt ner efter en hörna som hade kunnat dömas straff för utan åtgärder. I den 41:a minuten lyckades Emelie Helmvall spräcka nollan, 1-0, efter framspel av Josefine Hansson. 2-0 kom också relativt omgående, minut 45, då nickspecialisten Josefine Hansson drygade ut ledningen efter inspel av Elin Nilsson som också blev halvtidsresultatet.

Andra rundan började mycket olyckligt då gästerna lyckades kom runt kanten och spelade snett in/bakåt och där avslutet täcktes i första läget men där returen hamnade hos densamme som reducerade till 2-1. Uppsala hade möjlighet till kvittering i minut 64 efter avslut i ribban. Fernanda DaSilva hade kunnat punktera matchen i den 80:e minuten men bollen tog i stolpen istället för att leta sig in. Fernanda blev också fasthållen och nerdragen i straffområdet utan åtgärd. Slutet av matchen blev spänd och nervös då ett misstag kunde räcka för ett avgörande men där hemmalaget agerade säkert och lyckades också mota Uppsalas försök till kvittering.

Hemmalaget kan känna sig nöjda med hur man genomförde matchen både spelmässigt men även taktiskt och behöver inte be om ursäkt för segern. Imorgon börjar en ny arbetsvecka med nytt fokus på kommande helg.

Glädjande var att hela 507 åskådare hade hittat ut till Billerud Korsnäs Arena för att stödja tjejerna.

Nästa match spelas lördag den 29/4 kl:14.00,även den på hemmafronten, då Sundsvalls DFF gästar Billerud Korsnäs Arena.