Assi avgjorde i andra halvlek mot Vitå

Mittfältsmotorn Pär Lygren avslutade dagens målskytte

Matchen börjar med inget organiserat spel från något av lagen, mycket spel från backlinje till backlinje.

I minut 5 kommer vi dock fram på deras planhalva genom Sunken efter att vi fått igång något som kan kallas passningsspel, Sunken lägger en passning till Sebbe som sedan drar iväg ett långskott som går in i bortre...1-0 Assi.

Vitås spel denna eftermiddag verkade vara att slå längre bollar över vår backlinje, där de hade folk som låg på rulle hela tiden.

I minut 14 får de genom detta spel också ett friläge och kan kvittera till 1-1..

Resten av halvleken försöker vi få igång ett passningsspel och låta bollen rulla men slarvar lite och är tyvärr lite passiva så detta lyckas ej till fullo.... Vitå fortsätter med sina långbollar.

Vi är ej nöjda efter första.

I halvtid pratar vi om att vi måste flytta upp laget och pressa deras två mittbackar som slog alla deras långbollar. Vi går då över till en rak 4-4-2 istället för våran 4-5-1 och byter lite positioner.

I minut 54 vinner vi bollen en bit in på deras planhalva pga vår höga press där Pär får bollen och lägger ut den på vår högerkant, Viktor löper med bollen ner mot deras kortlinje där han slår ett inlägg.. Nogga dyker på bollen och kan stöta in 2-1..

Vi fortsätter med vår höga press genom hela andra halvlek, och Vitås mittbackar får ej tid att slå sina bollar, Vitå får mest fokusera på försvar.

I minut 63 får vi bollen till Sunken som kommer runt på vänsterkanten och passar in bollen, deras målvakt är på den men lyckas bara stöta den till Sebbe som kommer springandes in mot mål och han kan enkelt stöta in 3-1.

I minut 68 rivs Danne H ner i deras straffområde och vi får straff. Pär kliver fram, han ser självsäker ut.. Men karln missar straffen!!! Alla i publiken är i chock! Det blir dock retur som går någorlunda rakt ut och Pär är snabbt där och slår in den.. 4-1 Assi.

Vi fortsätter ligga på och har säkert 4-5 frilägen, nåt skott i ribban etc. Med lite bättre skärpa hade siffrorna kunnat vara större.

Matchen slut 4-1.