Assi2 - Notviken2 2-1 (1-1)

Johanna Olofsson gjorde det avgörande målet i seriefinalen mot Notviken2.

Efter en hård och bra match i toppen av division tre kunde ASSI tjejerna efter en välförtjänt seger med 2-1 dryga ut sin ledning i serietoppen och ligger nu tre poäng före tvåan med två matcher kvar att spela.

Tjejerna gjorde en mycket bra första halvlek och skapade många fina chanser och kunde med lite tur ha tagit ledningen redan i mitten av första halvlek då de  bland annat hade ett bortdömt mål, en nick som strök just utanför och ett stenhårt skott av Linda Tikkanen som tog klockrent i stolpen.

Efter många missade chanser blev det istället Notviken som tog ledningen efter en frispark som oturligt nog gled in just under ribban. Efter 0-1 målet fortsatte ASSI tjejerna att pressa på och skapa chanser och just innan halvlek kunde Mackenzie efter ett mycket snyggt mål där hon dribblade bort två tjejer i Notvikens backlinje lägga in kvitteringsmålet.

En bit in i andra halvlek tog ASSI tjejerna ledningen efter ett fint mål där Tilda passade fram Johanna som säkert placerade in bollen i målet. Sista 20 min blev tjejerna lite stressade och  vågade inte rulla boll som de gjort tidigare i matchen men lyckades med an fantastisk laginsats och mycket vilja hålla ledningen och ta hem tre mycket viktiga poäng i jakten på seriesegern.

Extra plus idag till hela laget som kämpade hårt och tidvis spelade mycket fin fotboll samt till Mackenzie för ett fantastiskt mål och till Hanna Rask som gjorde ett bra inhopp som ytterback.

Nu laddar tjejerna för en minst lika hård match nästa vecka mot Haparanda och siktar på ytterligare tre poäng.