Fredrik intervjuas efter segern mot ROPS

Fredrik nöjd tränare efter första matchen.

RoPS – Assi IF Dam 3- 8

Vi pratar med Fredrik dagen efter matchen mot RoPS i Rovaniemi och hur första matchen kändes och hur laget skötte sig.

Hur summerar du första matchen Fredrik ?

Mötte ett bra RoPS, svårt med dom stora ytorna från en början och fick inte det långa spelet att fungera. Arbetsinsatsen bra från alla spelare och 7-0 i andra halvlek var skönt!

Vad fungerade inte i första?

Vi fick problem med deras första boll mot oss och kom inte upp i press mot bollhållaren och RoPS fick slå långa pass bakom oss vilket skapade att vi fick jaga mycket boll felvända. Offensivt så varierade vi inte spelet som vi tänkt och fick inte dom att löpa felvända. Vi bjuder på deras mål

Plus från första?

Bortsett från deras mål så skapar dom inte speciellt mycket och det är en bra kamp med mycket närkamper och småfult spel. Vi jobbar ihop och tar bollen ganska ”enkelt” men ger också bort den för snabbt. Målet som vi gjorde var riktigt fint och Cornelia avslutade mycket bra.

Andra halvlek?

Vi bestämde oss att spela större använda bredden och speldjup bättre och tyckte det syntes direkt i andra att tjejerna kom bättre in i det spelet. Vi och dom gjorde en del byten vilket gjorde att matchen säkert öppnades upp en del vilket vi verkligen tog vara på. Vi fick ner bollarna djupt och kom igång med ett passningsspel med färre tillslag och fler löpningar vilket gjorde att RoPS inte hängde med. Vi ser fysiskt bra ut. Kant spelet vart klart bättre i andra och vi nyttjade våra spelare bättre.

Era nya spelare, hur skötte dom sig?

Jättebra debut för samtliga. Paulina spelade 60 min och är en fysisk och bra spelare och gjorde att gediget arbete på mitten. Kom inte till med sitt offensiva spel i första.

Emelie Helmvall spelade ytter i första där hon inte fick så mycket bollar att jobba med men visade bra individuella aktioner. Forward i andra och 3 mål och riktigt bra i spelet.

Cornelia Wiklund gjorde mål och jobbade hårt hela första halvlek och bra för henne att få dessa tuffa matcher och hitta ytor för sina löpningar.

Elin Nilsson spelade andra halvlek och visade direkt sin offensiva kapacitet med 2 mål och 3 assist och bra defensivt jobb.

Någon annan spelare som du vill lyfta fram?

Josefine Hansson gör en bra match och vår -01 Tilda Westman växer för varje träning och spelade bra. Jenny i mål kan inte göra mycket på målen så hon agerade bra matchen igenom. Två fina inhopp av Johanna Olofsson och Amanda Söderholm i andra halvlek.