Gammelgårdens IF - Assi IF 0-4 (0-3)

Derbyt mellan Gammelgården och Assi slutade som det bör när ett topplag i div.1 möter ett topplag i div.2. Matchen gällde semifinal i Stora Coop Norrbotten Cup. Första halvlek inledde GIF bra och skapade en hörna direkt i inledningen sen tog Assi över och resten av halvleken höll man till på GIF:s planhalva. GIF försvarade sig med hela laget och gjorde det svårt för Assi genom att krympa spelytorna. Assi tog ledningen i minut 11 när Carro sköt 0-1 på pass av Kenning. 0-2 kom i minut 23 när Lina nickade en hörna i mål slagen från höger av Josse. I minut 36 sköt Fernanda 0-3 denna gång stod Moa för passet. Assi hade ytterligare chanser men 0-3 stod sig halvleken ut. GIF stack emellan några gånger men fick inte till några större farligheter och det var framför allt Johanna A som stod för det mesta i anfallsväg för GIF.

Andra halvlek blev Assis dominans än större och det var i stort sett spel mot ett mål och det var inte många gånger Elin fick röra bollen. Assi spelade bra och lät bollen gå hela tiden men när man närmade sig mål var det inte speciellt effektivt, med bättre skärpa borde man gjort flera mål förutom det Fernanda sköt i minut 78 som innebar slutresultatet 0-4. Assi gjorde det som behövdes men blev lite bekväma i andra halvlek. GIF gör en bra match försvarsmässigt men framåt hade man svårt att få upp folk när man var tillbaka pressade, laget har flera unga bra spelare.