Förlust i derbyt

IFK Kalix - Assi IF 5-1

Första 5 minuterna av matchen startar vi riktigt dåligt, vi får börja med bollen men får nog inte röra den mycket mer efter det... Vi får bara jaga och ser lite panikslagna ut när bollen kommer till oss.

Efter 6minuter gör Kalix också mål, där vi hamnar lite på efterkälken och de gör ett inspel från kanten snett bakåt till en helt fri kille.. 1-0.

Vi försöker från vissa fötter få igång ett passningsspel men då de är dålig fokus på många fötter så tappar vi boll, slår fel pass och ligger fel i positioner. Så vi får istället mest slå ifrån och försöker inte heller jobba på dessa bollar..

Kalix dominerar oss kan man säga.. Vi gör dem tyvärr bra, som dom också utnyttjar väl.

I minut 14-15 får vi återigen göra ett målvaktsbyte då Anton L knä hoppar ur led igen. Alexander kommer då in som i förra matchen.

Matchen fortsätter ganska samma ett bra tag, där vi dock börjar få igång korta anfall och har några inspel från kanten men lite oskärpa i inspelen och fel i positioner så får vi ej utdelning.

Klockan slår över till minut 28 när Kalix kommer i ett anfall och våran backlinje ser ut som att de försöker täcka av de flesta skottvinklar. Dock får de iväg ett skott som verkar gå mitt på och ser tyvärr inte helt otagbart ut.. 2-0 Kalix.

Efter det är de många som hänger med huvudena, vi visar ingen vilja att vinna denna match och låter Kalix ha allt bollinnehav och köra sitt spel..

Detta leder också till att de får ett inkast offensivt i minut 43, där de kastar bollen ner efter kanten och kan sedan lirka sej fram in i straffområdet och avsluta mot mål.. 3-0 i halvtid.

I halvtid pratar vi om inställning och viljan att vinna....

Vi kommer ut starkare i andra halvlek, kommer runt på kanterna och skapar lite tryck mot Kalix. Vi får sedan i minut 53 en frispark utanför straffområdet(borde varit gult kort på Kalixspelare) i farligt läge där Pär L lägger in en läcker frispark i mål.. 3-1. Vi tar över lite mer av bollinnehavet och försöker vara mer alerta och ta offensiva löpningar på kanterna.. I denna veva får Kalix en kontring där deras spelare tar bollen och löper lite för enkelt fram genom oss och blir sedan nersparkad av våran målvakt(inget kort denna gång heller)... Straff till Kalix som de förvaltar och utökar till 4-1 minut 55.

Efter 4-1 tappar vi huvudena igen, vi ids inte löpa de sista metrarna för att hjälpa varandra eller ta några offensiva heller.. Vi försöker lägga några långa men deras försvar har ganska bra koll på dessa då vi attackerar en och en.

Matchen går även ner mycket i tempo, där vi verkar sluta bry oss och Kalix är nöjda med ledningen.

I minut 86 kommer också 5-1 från ett skott utifrån..