Seger för damerna i premiären

Elin Nilsson matchens lirare

Östersunds DFF- Assi IF   0 - 3  ( 0 - 2 )

Seriepremiären mot Östersunds DFF slutade i glada scener för gästande Assi IF efter att ha vunnit med klara 0-3 på ett mycket övertygande sätt. Assi taktik höll i praktiken matchen igenom där man inte gav Östersund några ”gratisytor” och samtidigt de få lägen som ÖDFF skapade avvärjdes relativt enkelt.

Assi startade klart piggast där hemmalaget mer eller mindre trycktes djupt ner på deras planhalva. Redan i andra minuten nickade Indira Illic i ribban på en hörna. 0-1 kom också i minut 16 efter att Elin Nilsson, tillika matchens lirare, gjorde ett fint inspel från kanten som nådde Paulina Hedqvist som satte ledningsmålet. I 18:e minuten hade, för övrigt ett orosmoment för hemmalaget, Emelie Helmvall ett friläge som resulterade i en hörna. Östersund sökte längre bollar bakom gästernas försvarslinje men som så ofta avvärjdes. I den 37:e minuten kom ett inspel från Josefine Hansson som Elin Nilsson kunde lägga i nätmaskorna, 0-2 vilket även blev halvtidsresultatet. Östersund hade dock ett hett läge där ÖDFF-spelare hade kunnat reducera men som Jenny Isaksson i Assi räddade på bästa sätt. Assi hade även ytterligare en nick i ribban i sista minuten av Elin Nilsson.

I andra halvlek började ÖDFF något bättre då man lyfte spelet något samtidigt som Assi spelade en för aningen smått spel. I 53:e minuten kunde åter igen Jenny Isaksson mota ett avslut som hade kunna ändra matchbilden. I minut 59 kunde Assi mer eller mindre punktera matchen efter ett fint kortare inspel av Johanna Andersson till Fernanda DaSilva som klackade in 0-3. Sista 20 minuter blev spelet en aningen böljande där det slarvades i en del moment från de båda lägren samtidigt som man sökte snabba omställningar. I 88:e minuten hade Assi sin tredje nick i ribban efter en hörna av Indira Illic.

Assi skall känna sig nöjda över dagens prestation och taktik för att börja förberedelse inför matchen mot Uppsala på söndag 23/4 på hemmaplan som lär bli en tuff batalj.