Pär Lygren matchens lirare med bl.a. två mål

Då var de dags för match igen.. Läget i truppen är densamma..

Inte bra alltså.

Nåja, återigen kommer Gustav Lundholm och Jocke "Sillen" Larsson till undsättning. Vi tackar dom återigen!

Även idag har vi en comeback av en stor veteran inom Kalix-fotbollen.. Johan Strand (ass-tränare) i år tar på sej skorna och gör två starka inhopp under matchen på ca 8 min totalt.. Men OJ!! så viktiga minutrar. 😊

Matchen börjar som alla andra, vi är ej med i början.. Bolltapp, mycket felpass samt en seg backlinje med att falla i tid..

Så återigen släpper vi in ett tidigt mål, de gör 1-0 i minut 3.

Vi försöker nu lugna ner oss och hitta varandra med passningarna.. Stundtals får vi igång fina kombinationer där vi släpper på ett och söker ny position.

Efter lite passningar mellan oss så jobbar vi oss fram genom Överkalix, där Sunken kommer in i straffområdet men blir fälld. Straff dömt, 1-1 av Pär L.

Vi fortsätter försöka rulla på och ta löpningar efter kanter etc, i minut 19 snor Pär åt sej bollen och lägger en underbar passning åt Jonathan som löper in från sin vänsterkant och gör 1-2.. Jonathan mål??, säger ni.. Men han har tränat hårt på sin högerslägga och det visade han upp nu !

Resten av halvleken är sådär, vi försöker rulla men gör de lite svårt för oss ibland.. Kladdar lite för mycket på bollen samt ligger lite fel i positionerna..

1-2 i halvtid.

Vi snackar om att vi måste bli bättre på att falla med backlinjen samt att alla ska ligga bättre i sina positioner..

Sen röra sej ännu mer och visa sej så vi kan rulla runt betydligt mera.

Andra halvlek gör vi exakt detta, vi rullar mellan varandra, vi möter, vi söker nya positioner etc.. Vi spelar fotboll!

Överkalix har egentligen ingenting i andra halvlek då vi nästan har full kontroll på resten av denna match..

Vi skapar mycket chanser genom inspel, inlägg samt skott utifrån.

I minut 75 bryter Pär L in i straffområdet och från mycket dålig vinkel dundrar in 1-3.

Som också blir slutresultatet.

Pär L får med sej en fin glas staty efter att ha blivit matchens lirare för oss. Ett minne för livet!

Läser ni detta och går sedan in på nff.se så står de helt andra målskyttar där vid 1-1 och 1-3 målen..

Jag blev tvingad skriva detta referat, för vi alla vet ju att domaren har alltid rätt. Så målskyttarna han har sett göra mål måste ju stämma... Jag och domaren var då på samma match iaf 😊😉