Oulun NS - Assi IF 5-1 (3-0)

Assis målskyttt Ida Rönnqvist

Assis damer förlorade årets första match på stor plan mot ett mycket bra allfinskt lag med flera landslagsspelare. Trots tre baklängesmål i första halvlek höll man spelet uppe och gjorde en spelmässigt godkänd insats.

I andra halvlek blev det mycket spel på Assis halva, ONS satte en hög press som gjorde det svårt för Assi att få igång något ordnat anfallsspel. Vid ställningen 4-0 gjorde Assi sitt mål genom Ida Rönnqvist.

Samtliga nya spelare gjorde en klart godkänd insats och kommer helt klart att bli intressanta att följa i sommar. Matchens bästa spelare fanns i Assi nämligen målvakten Elin Rutberg Pettersson som gjorde en mycket bra match. Hon ersattes av Elin Schäufele med 20 minuter kvar och Elin gjorde en bra match.