Damerna förlorade i genrepet

Fernanda målskytt mot Piteå

Söndagens genrep mot alltid ett välspelande Piteå IF slutade i moll då förlustsiffrorna skrevs till 1-5.

Piteå kunde redan i minut 5 ta ledningen, 0-1, efter ett bolltapp med snabb omställning som mer eller mindre var ett tema under första halvlek där hemmalaget sökte raka bollar med just snabba omställningar. Piteå upplevdes som att de skapade sina chanser just på detta sätt då Assi tappade boll i ”fel” läge samtidigt som Piteå gjorde det svårt för Assi att hitta de rätta ytorna.

Just när Assi jobbat sig allt mer in i matchen kom 0-2 i 39:e minuten på en hörna vilket även blev halvtidsresultatet.

I andra rundan kunde Piteå ganska omgående utöka sin ledning, 0-3, i minut 48 efter att bollen hamnade hos Piteå-spelare efter en skottäckning som kunde på ett säkert sätt placera bollen i nätmaskorna. Assi lyckades dock hantera Piteås taktik/uppspel något bättre i andra halvlek då presspelet fungerade bättre jämfört med 1:a halvlek. I 54:e minuten hade Paulina ”Paouw” Hedqvist ett ”jätteläge” som precis gick utanför stolpen. Bara minuten efter hade Lina Henriksson en fin placerad nick som dock räddades och styrdes ut till hörna av duktiga Piteå-keepern som för övrigt var inlånad från Notvikens IK. Påföljande hörna resulterade också i Assis reduceringsmål,1-3, efter att Fernanda DaSilva knoppade in bollen efter en väl slagen hörna.

Sista 20-30 minuterna var aningen böljande men där Piteå kunde göra ytterligare två mål, 78:e och 91:a minuten.

I och med detta önskar vi Piteå IF lycka till i allsvenskan med förhoppning om flera givande fajter framöver. Assis nästa match är seriepremiären mot Östersund på bortaplan måndag den 17/4