Tre poäng hem från Umeå

Umedalens IF - Assi IF 0-3 (0-2) Täfteå IK - Assi IF 2-0 (2-0)

Damerna vann som väntat bortamötet med Umedalen och redan efter 10 minuter kom första målet när Erin spelade fram Fernanda som inte gjorde något misstag. Tre minuter senare kom 0-2, denna gång med ombytta roller när Fernanda spelade fram Erin. Assi var totalt överlägsna och rullade boll mycket bra dock uteblev ytterligare mål under första halvlek.

Andra halvlek följde samma mönster man hade dock en lite svacka under en tio minuters period men Umedalen var aldrig nära att spräcka nollan. Elin i mål hade faktiskt inte ett enda skott att rädda. Halvlekens enda mål svarade Kenning för efter att Erin först skjutit och Kenning satte returen i mål. Carro Karlsson kom in i andra halvlek efter sin skada och gjorde det bra. Med lite mer skärpa hade siffrorna skjutits i höjden men det viktiga var inte hur stora siffrorna skulle bli utan att man fick flyt i spelet.

min 81 lina ut Tilda in

Herrarna som inlett serien på ett mindre bra sätt fick inkassera sin fjärde förlust i mötet med Täfteå på bortaplan. Första halvlek var inte alls bra med alltför många felpass och förlorade närkamper. I minut 10 fick en av deras forward lite enkelt dribbla förbi två av våra försvarare för att sen bli fälld innanför straffområdet. Efterföljande straff innebar 1-0. Täfteå fortsatte att dominera första halvlek och i minut 39 kom så 2-0 efter ett missförstånd mellan Jens i målet och en försvarare.

Andra halvlek övergick vi till 4-4-2 och genast såg det betydligt bättre ut. Efter 10 minuter drabbades vi av ytterligare en tung skada när Jussi var tvungen lämna plan i ambulans efter en sammanstötning i en nickduell. Assi var det lag som förde spelet i andra men man hade svårt att skapa dom riktigt fina lägena på sista fjärdedelen av plan, närmast var Raimi med ett skott i stolpen. Närmast väntar nu Ohtana på hemmaplan och kan man fortsätta som i andra men vara lite effektivare med målskyttet finns alla chanser till poäng.