Damerna tog 1 poäng efter stark upphämtning

IK Uppsala - Assi IF 2-2 (2-0)

Assi fick med sig en poäng från Uppsala inför sommaruppehållet efter att ha legat under med 2-0 i halvtid. En match där Uppsala startade piggast men där Assi jobbade sig in i matchen samt där lagen hade var sin halvlek.

Redan i första minuten hade Uppsala chansen att ta ledningen efter ett dubbelavslut där Christina Dineson i Assi-målet gjorde ett par prakträddningar med ansiktsskada som följd. Hemmalaget hade ett bra tryck och spel under hela första halvlek samtidigt som Assi agerade något tveksamt i en del situationer där man återkommande föll på sina egna misstag . I minut 41 lyckades Uppsala överlista Christina Dineson genom ett skott utifrån och 1-0. Bara tre minuter senare utökade hemmalaget till 2-0 efter ett välplacerat skott som också blev halvtidsresultatet.

I andra halvlek började Assi aktivast efter att man valde att gå ner på en trebackslinje. En halvlek där Uppsala skapade en del chanser men där Assi började spela lite rakare med fler målchanser som följd. Reduceringen kom också i den 63:e minuten då Uppsala-målvakten inte fick iväg bollen som hamnade hos Emma Heikkilä som med sin säkra fot sköt in 2-1 från 40 meters håll.

Efter målet fick Assi än mer energi samtidigt som Uppsala blev försiktigare och där Assi verkligen jobbade stenhårt för att få till en kvittering. Kvitteringen kom också till slut i den 80:e minuten efter ett inlägg av Emelie Helmvall där Erin Craig på ren vilja hävde sig fram glidandes tryckte in 2-2.

Nu väntar ett välförtjänt sommarledighet för tjejerna för att därefter möta Piteå IF på hemmaplan den 2/8 i finalen i Coop-Cup.