Förlust mot ett bra Växjö

Växjö DFF - Assi IF 6-0 (2-0). Marcus reflektioner efter matchen.

Assi IF mötte ett mycket spelskickligt Växjö där man så gärna hade velat bjuda upp till dans men där man helt enkelt hade en skitdag på jobbet utan att förta Växjös prestation.

Assi fick känna på ett Växjö med snabba omställningar, bra bredd-och djupledsspel samt kliniska avslut.

Assi var rejält pressade under första kvarten innan man började hitta sina positioner och jobbade sig in i matchen. I slutet av första rundan hade Assi ett par olyckliga minuter där hemmalaget kunde göra 1-0 och 2-0 i minut 37 och 38 vilket också blev halvtidsresultatet. En helt ok halvlek med tanke på arbetsinsatsen där man inte riktigt lyckades mota Olle vid grinden.

Andra rundan började även den olyckligt då Växjö kunde öka på sin ledning, 3-0, i den 47:e minuten trots en friläggesräddning av Christina Dinesson. Därefter ramlade målen in med jämna mellanrum, 4-0 minut 52, 5-0 minut 59 och avslutningsvis 6-0 i minut 62.

Växjös prestation och spel är av förmodad allsvensk kaliber som Assi fick känna på vilket man får ta lärdom av och gå vidare. Mot liknande motstånd blir man ofta straffad relativt omgående för sina misstag och bör därför hitta arbetsmetoder för att minimera misstagen men framförallt att hantera dessa.

Nästa match spelas på hemmaplan fredag 7/7 kl:19.00 på Billerud Korsnäs Arena mot IF Böljan.