Asarum IF FK - Assi IF 1-3 (0-3)

Emelie Helmvall gjorde två mål under de tio första minuterna.

Efter en mindre bra match senast såg det betydligt bättre ut idag när vi bärgade tre poäng borta mot Asarum. Matchen spelades på naturgräs i ett strålade solsken men en tryckande värme +28 grader. Vi började matchen mycket bra och kom fram fint på kanterna som vi hade planerat. Efter 6 minuter slog Jennifer Askebrand en fin krossboll till Emelie Helmvall som löpte ifrån och säkert satte 0-1. Fyra minuter senare var det åter Emelie som sköt 0-2 denna gång stod Ernestina Abambila för passet. Med andra ord en strålande start med 0-2 efter tio minuter. Vi fortsatte att förlägga spelet på deras halva och fick med oss åtta hörnor men lyckades inte trycka dit någon. Efter 38 minuter får vi en frispark 25 meter från mål som Fanni Pietikänen skjuter ribba in.

Andra halvlek satsar Asarum allt framåt i ett försök att göra match av det hela, man lyckades också reducera efter 55 minuter på en hörna som man nickade i mål. Under de första 15 minuter fick vi också lite press på oss men redde ut det på ett bra sätt. Resten av halvleken jämnade spelet ut sig och Asarum hade inga större farligheter förutom ett par hörnor. Vi hade flera fina omställningar men lyckades inte med avsluten. Efter 65 minuter hade Christy Uscheibe ett klockrent skott i ribban. På tilläggstid var vi ytterst nära att sätta fyran. En mycket viktig och skön seger, nu går färden till Sundsvall för match på lördag.