Assi årets DM-mästare

Infjärdens SK - Assi IF 0-2 (0-1)

Assi IF blev årets DM-mästare efter att ha besegrat Infjärdens SK på LF Arena i finalen av Stora Norrbottens COOP Cup. Assi tog kommandot direkt från start och skapade massor av målchanser det skulle dock dröja till minut 12 när man tilldömdes straff efter hands i straffområdet. Rebekah O’Brien satte straffen säkert i mål och 0-1. Assi fortsatte att pressa tillbaka ISK och skapade flera fina chanser efter bra spel men lite ineffektivt i boxen gjorde att målen uteblev. Assi hade en sämre period de sista tio minuterna av första halvlek och ISK fick lite mer att säga till om men skapade inget förutom en hörna.

Andra halvlek liknade den första med mycket av spelet på ISKs halva. 0-2 kom i minut 52 då Christy Ucheibe frispelades av Sanna Ylianttila och ensam med målvakten inte gjorde något misstag. Resten av halvleken spelade Assi bra men lyckades inte få in fler bollar. ISKs bästa chans kom efter slarv i Assis försvar men skottet gick över. Assi rullade boll fint efter bra passningsspel och gjorde en klart godkänd match. Många av spelarna fick i denna match testas på nya positioner och klarade det bra.

Nu stundar en helg med vila och nästa seriematch är Asarum hemma den 7 september.