Assi besegrade AIK

Assi IF - AIK 1-0 (1-0)

Efter en väntad tuff drabbning vann Assi IF med 1-0 över ett ineffektivt AIK.

Ett AIK som rullade fint men var tama i sista tredjedelen. Assi i sin tur som inte fick till ett välorganiserat spel i första rundan men där man höjde sin insats i andra halvlek.

AIK fick till ett bra presspel direkt av matchen där Assi inte fick till passningsspelet i uppbyggnadsfasen. AIK hittade också ribban och två efterföljande hörnor i minut 6 efter ett felpass i Assiförsvaret. Samtidigt var det för mycket av bolltransport vilket sänkte bolltempot.

I den 39:e minuten kunde Indira Ilic knoppa in 1-0 efter en hörna via ribban som också blev halvtidsresultatet.

I andra halvlek började spela något rakare vilket gjorde att AIK tappade sitt presspel. Nu började även hemmalaget hitta ett bättre passningsspel samtidigt som AIK tappade både ork och tålamod. Assi jobbade hårt matchen ut och fick med sig tre sköna poäng.

Det tråkiga i en bra och jämn match är AIK´s ledares uppförande vilket kanske visar på ett lag som inte är välmående som så ofta visar sig även på planen. Nä, hem och skäms och gör om.

Nu väntar ett litet uppehåll innan man möter Asarum borta den 14/10, Ljusdal borta 17/10, Västerås hemma 21/10 och Uppsala borta 28/10.