Assi besegrade Sundsvall

Assi IF - Sundsvalls DFF 3-1 (0-1)

Med fyra matcher kvar blev Assi definitivt klar för Elitettan 2020 när man besegrade Sundsvall med 3-1. Första halvlek hade Assi mycket boll och spelade bra fram till sista tredjedelen men sen hände inte så mycket. På ett av sina få anfall tar så Sundsvall ledningen i minut 26 när man nickar in bollen efter ett inlägg. Efter 32 minuter har Erin Craig en bra chans framspelad av Linnea Engström men avslutet går just utanför. Ernestina Abambila har ett skott i stolpen i minut 43 men Sundsvalls ledning står sig halvleken ut.

Andra halvlek tar Assi kommandot direkt och trycker tillbaka Sundsvall och skapar mycket framåt. Kvitteringen kommer i minut 60 efter ett inlägg av Johanna Andersson som går via Sanna Ylianttila till Erin Craig som blir sist på bollen. I minut 66 tar Assi ledningen när Sanna Ylianttila skarvar ett inlägg från Christy Ucheibe i mål. 3-1 gör Christy Ucheibe i minut 89 efter att Rebekah O’Brien lyft en lång boll till Christy som på egen hand tar sig genom Sundsvalls försvar. Den andra halvleken klart bättre än den första av Assi och siffrorna hade kunnat vara större sett till händelserna på plan.