Assi IF - Ljusdals IF 2-0 (2-0)

Moa Öhman svarade för ett av målen

Hemmalaget Assi IF bärgade hem 3 poäng efter att besegrat Ljusdals IF med 2-0 och ett stort spelövertag efter en bra första halvlek.

Assi tog kommandot från första minuten där man visade på bra energi och rörlighet där man inte tillät Ljusdal att få igång något organiserat spel. Assi pressade ner gästerna som mestadels fredade sig med längre bollar och försök till snabba omställningar. Assi i sin tur kom gång på gång runt kanterna vilket resulterade i flertalet farligheter och där siffrorna hade kunnat vara större än de blev.

I minut 12 kunde Moa Öhman peta in ledningsmålet mycket rättvist. Assi föll något i sina lagdelar efter målet men fortsatte att trumma på och skapade allt fler chanser. I den 28:e minuten utökade Josefine Hansson till 2-0 där ”José” stötte in bollen i målet som letade sig in i maskorna på något underligt sätt. Därefter tappade Assi sitt spel något ju längre matchen led då man började spela mer svårt och göra det krångligt för sig. Då Assi höll bollen efter backen styrde man också spelet men Ljusdal var det starkare laget i luftrummet.

I andra rundan lyfte Ljusdal upp sitt spel något och och fick mer att säga till om. Spelet blev alltmer böljande och hafsigt där Assi sökte de svåra lösningarna och blev något övermodiga. Ljusdals chanser kom mestadels också på Assis egna misstag och felpass i ”fel” lägen som ledde till att Assi började agera något stressat i sin uppbyggnad. Ett starkt försvar för dagen motade dock Ljusdals försök.

En bra halvlek och tre poäng är bra men Assi måste höja sig ett par snäpp för kommande möte mot ett välspelande AIK.

Nästa match spelas 17/6 kl:14.00 på Skytteholms IP mot AIK.