Assi tappade poängen i slutminuterna.

Mallbackens IF - Assi IF 2-1 (1-1)

Som väntat skulle matchen bli en jämn match mellan två lag som varit på gång. Mallbacken lyckades ta med sig tre poäng där resultatet hade kunnat vara tvärtom. Assi fick inget gratis utan fick jobba hårt i varje situation för att få med sig något i sina försök att bärga trepoängaren till Norrbotten.

Till en början var det mycket kamp men där Assi hade övertaget i sina aktioner. Emelie Helmvall hade en rökare i ribban i minut 11. Bara minuten efteråt tog dock Mallbacken ledningen något oväntat. Assi fortsatte att trumma på i vanlig ordning och där man fick bättre koll på deras offensiva intentioner och tog över mer av spelet. Assi lyckades också kvittera i den 45:e minuten genom Jaclyn Sawickis avslut.

I andra rundan tog Assi över helt där Mallbacken lade sig i försvar samtidigt som man hoppades på misstag från Assis sida. I minut 53 slog Josefine Hansson ett inlägg som tog i stolpen. Assi skapade en del lägen gång på gång men där man inte hittade nätmaskorna samtidigt som Mallbacken hade ett gediget försvarsspel.

I den 88:e minuten tappade Assi bollen på mittplan som hamnade på kanten. Bollen slås in där spelare från Mallbacken håller sig längst fram och stöter in 2-1 vilket också blev slutresultatet. Känslan är givetvis orättvist men Assi gick för tre pinnar och inget annat med tanke på hur matchen utvecklades och då kan liknande hända.

Nästa match blir på hemmaplan mot Böljan.