Assi2 kryssade mot Kågedalen

Assi IF2 - Kågedalens AIF 1-1 (0-1)

Vi har inte mött Kågedalen tidigare och ovissheten om deras sätt att spela gör att vi startar med samma spelsystem som tidigare.

Kågedalen öppnar med hård press och är definitiv vassare och hetare i närkamperna än vad vi är. Vi har problem att vinna första bollarna och är inte "riktigt där". Vi åker på ett baklängesmål då vi inte kliver och tar boll på första tillslaget utan låter den studsa varpå den studsar mellan våra mittbackar och Kågedalen kommer först och lyfter bollen över Jenny i mål, inte så mkt att göra där för Jenny. Vi lyckas trots att detta är en utav våra "sämre" halvlekar i serien skapa heta målchanser. Erin kommer runt på vänsterkanten, bryter in men smeker bollen just utanför högra stolpen. I en liknande situation frispelar Erin My rakt framför mål och My drar direkt men tyvärr utanför. I denna halvlek har även Kågedalen ett skott i ribban och Jenny får göra en fenomenal räddning.

2:a halvlek är vår, ett helt annat lag kliver ut och nu börjar vi hitta spelet vi talat om redan innan matchstart. Vi släpper bollen mkt fortare, skarvar vidare och söker hela tiden upp nya ytor och jobbar stenhårt för varandra och med varandra både i offensiven och i defensiven. Vi kan säga att denna halvlek kan Kågedalens målvakt vara tacksam över att vi serverar våra avslut rakt på henne. Tilda Nordqvist gör ett suveränt inhopp och övertygar mycket bra med sin positionering, spelet och sina löpningar, hela tiden ett orosmoment för Kågedalens försvar. Tilda kommer till minst två frilägen men lyckas tyvärr inte näta denna gång. Lina S kommer loss 15 min in i andra halvlek på högerkanten, bryter in och är i friläge då hon kapas bakifrån och vi får rättvist en straff med oss. Cornelia får förvalta straffen och den är otagbar för målvakten, riktigt snyggt avslut.

Det viktiga är att vi fortsätter producera chanser(målen kommer) att vi håller oss intakta hemåt de första 45 min för de lagen vi mött som ligger på topp i denna serie ser ut att krokna och inte riktigt orka de sista 30-20 min av matchen, så det gäller att ha tålamod och vara konsekvent och noggrann för att sen kunna spela ut mer i slutet på matchen.

Nästa match blir borta mot Myckle nu på lördag, och vi förväntar oss en hård drabbning.