Förlust i premiären

Erin blev premiärskytt.

Så var premiären mot Kvarnsvedens IK avklarad och dessvärre så återvände vi sent igår till Kalix utan några poäng med oss hem i bagaget. Slutsiffrorna skrevs till 3-1 för hemmalagets fördel.

Matchen började dock på bästa sätt för oss då Erin prickade in 0-1 redan i matchminut nummer 3 efter en fin djupledspassning från Fernanda. Den fina starten gav oss positiv energi och under stora delar av första halvlek så spelar vi den fotboll som vi vill. Vi håller bollen på marken och kombinerar oss fram med ett bra passningsspel där rörelsen fungerar bra. Tyvärr så släpper vi till 1-1 efter att ha tappat boll i uppspelsfasen i minut 24 och det skulle även vara halvtidsresultatet när vi gick till vila.

Andra halvlek så klickar inte spelet på samma sätt som under första halvan. Lugnet och det fina passningsspelet går ner en nivå i kvalitet och vi har svårare att få till längden på anfallen. Vi släpper in 2-1 på ett liknande sätt som vid deras kvittering med kvarten kvar och istället för att få till en slutforcering så gör de även 3-1 i slutet av matchen på ett skott utifrån.

Överlag så är insatsen i första halvlek positiv och vi tar med oss många delar från den till kommande matcher. Sedan under andra halvlek så är vi inte riktigt där vi vill vara men vi återgår till träningsplanen och nöter på under veckan som kommer för att vara ännu bättre till hemmapremiären som stundar till helgen.