Rebekah O'Brien en av två målskyttar.

Assi IF- Sunnanå SK  2-3  (1-1)

Assis damer förlorade sin första match för året efter stark och klok insats av Sunnanå SK.

En match där gästerna började med högt bolltempo och press som gjorde att Assi hade svårt med att få till sina uppspel och hitta rätt med sina passningar.

I den 12:e minuten tog dock Assi ledningen, 1-0, efter fin slagen hörna från Fanni Pietikäinen som Rebekah O´Brien kunde nicka in. Efter målet fick Assi bättre ordning på sin defensiv men hade fortsatta problem i sin speluppbyggnad.

I minut 28 kvitterade Sunnanå, 1-1, efter ett inlägg som säkert nickades in.

Halvleken var slarvig och ej välspelad från hemmalagets sida med flertalet bolltapp i ”fel” lägen.

I andra rundan tog Assi över det mesta där man skapade målchans efter målchans men där man inte fick till den sista sparken utan att förta gästernas målvaktspel som gjorde en kanoninsats matchen igenom. Även pressättningen blev bättre där man återerövrade bollen tidigt och Sunnanå upplevdes trötta men där de stod ändå upp på ett bra sätt.

I den 66:e minuten tog Assi åter ledningen, 2-1, efter skarvpass från Jaclyn Sawicki och avslut från Fanni Pietikäinens bössa.

Assi fortsatte trycka på och där gästerna inte riktigt orkade lyfta sitt spel och få till sina uppspel.

I minut 75 kvitterade Sunnanå, 2-2, efter ett frisparkslyft där Assi inte fick bort bollen framför eget mål. Bara 10 minuter senare tog också Sunnanå ledningen, 2-3, efter nick på hörna som även blev slutresultatet. En halvlek där Assi inte förvaltade alla sina målchanser och gästernas effektivitet på sina fasta situationer som är en del av förbättringsområden för Assis del.

Helt klart är att Sunnanå har något intressant på gång där man spelade klokt och hade en genomtänkt gameplan. Assi får finslipa på en del områden och detaljer samtidigt befästa de goda aktionerna som man besitter. Nästa helg möter man Notvikens IK DFF i Luleå.