Första förlusten

Assi IF - Hammarby IF FF 1-3 (0-3)

Årets första förlust kom på ett regnigt och blött BillerudsKorsnäs Arena mot Hammarby. Redan efter 3 minuter tog gästerna ledningen efter hörna. Efter 14 minuter drar Frida Jacobsson ner en motståndare utanför straffområdet och får gult kort. På efterföljande frispark kommer så 0-2 med ett hårt skott i mål. 0-3 kommer i minut 21 på ett hårt skott från kanten. Assi hade inte så mycket framåt förutom en bra chans som borde resulterat. Assi misslyckades med sitt presspel  och Hammarby utnyttjade ett högt stående försvar i Assi med långa bollar bakom försvaret vilket indirekt var orsaken till målen.

Andra halvlek ändrade Assi taktik och krympte ytorna för Hammarby. 1-3 kom i minut 59 efter en omställning där Emelie skött och på returen satte Fanni bollen i mål. Assi fortsatte att trycka på men misslyckades med ytterligare mål trots flera chanser. Start av Assi att komma tillbaka i andra och man gör en bra halvlek som man får ta med sig till nästa match i Uppsala.