Första segern

IF Brommapojkarna - Assi IF 1-2 (0-1)

Efter sex oavgjorda och en förlust kom så en efterlängtad seger mot Brommapojkarna på ett soligt men lite blåsigt Grimsta IP. Vi började matchen mycket bra och satte hög press på deras försvar som fick stora problem. Vi tar ledningen efter 9 minuter när Johanna efter en fin löpning på högerkanten lyfter in bollen och Moa kan skjuta in 0-1. Efter tio minuter jämnade spelet ut sig och inget av lagen skapade några kvalificerade målchanser. Sista kvarten i första halvlek hade BP mycket boll på vår halva mycket beroende på att vi inte lyckades behålla bollen inom laget genom ett slarvigt passningsspel.

Andra halvlek började som den första med ett kraftigt tryck mot deras mål och efter 56 minuter hittade Moa med ett inspel Rebekah som behärskat gjorde 0-2. Detta efter en mycket bra omställning. Sen blev spelet lite böljande utan några direkta målchanser för något av lagen. I minut 71 tilldömdes BP en straff som man säkert sköt i mål och 1-2. Sedan gick BP hårt för en kvittering men ett säkert spelande försvar i Assi redde ut stormen. Under den perioden hade Assi flera omställningar som hade kunnat resultera. Matchen sista chans fick BP som försökte lobba över Laurin men hon räddade säkert.

Nu väntar match på söndag mot Borgeby på BK Arena.