Oavgjort mot AIK

Assi IF - AIK 1-1 (0-1)

Assi fick med sig en poäng i mötet med topplaget AIK på ett soligt och varmt BillerudKorsnäs Arena. Första halvlek var jämn utan några större farligheter förutom en ribbträff för AIK och en frispark i översidan ribban för Assi. Ett mål skulle ända komma i första halvlek och det svarade AIK för. En frispark ändrade riktning på en spelare och ställde Lauren Watson i målet.

Andra halvlek hade Assi mycket boll på AIKs halva men skapade inga riktigt heta chanser. AIK skapade inte heller några större problem för Assis försvar som spelade säkert. Efter 75 minuter gick Assi ner på en trebackslinje och satsade framåt för en kvittering som också skulle komma i minut 84 när man tilldömdes straff efter en hands på en spelare i straffområdet. Säker straffskytt Rebekah Obrien och 1-1 vilket också blev slutresultatet. Det var tredje gången Assi lyckades kvittera efter att ha gått ner på en trebackslinje. Resultatet 1-1 var rättvist sett till hela matchen och speglade händelserna på plan. Assi gör en bra match och går från klarhet till klarhet, starkt att komma igen efter det snöpliga målet i första halvlek.