Oavgjort mot serieledarna

Pol/Svanstein - Assi IF 1-1 (0-0)

Vi far upp till Svanstein och ska möta serieledarna som har gått riktigt bra i år.. Tyvärr återigen är vi väldigt få som följer med på en bortamatch (13). Där vi har en som är halvskadad(gör 20min idag) och två stycken som varit rätt krassliga som får köra hockeybyten mellan sej.

Nåja, vi pratar före matchen om att idag gäller det kriga ska vi ha några poäng.. Ha rätt inställning, hjälpa varandra och hålla snacket uppe.

Vi ställer upp lite annorlunda än tidigare då coach Niklas har en plan! Pär L kör idag forward, Sebbe N går ner som vänsterback och Niklas S går ner som mittback (några av ändringarna).

Matchen börjar och som vi visste hade Pol/Svan mycket boll där de rullade runt mellan sina backar och de centrala mittfältarna. Vi ligger rätt i våra positioner och gör de svårt för dem att hitta någon väg framåt. Till slut blir de att Pol/Svan börjar lägga diagonala långbollar från sina ytterbackar mot sina anfallare/yttrar.

Men där är vi med nästan varje gång och kan med att vi står rätt och att vi hjälper varann defensivt vinna tillbaka bollarna.

Vårat spel som sagt idag var att kriga och lägga längre bollar på en löpande Pär L, som funkar ganska bra när vi får till bollarna.. Tog i lite för mycket så bollen stack iväg många gånger.

Genom detta spel skapar vi några farliga chanser där Pär har två riktigt farliga skott som deras målvakt gör några riktiga De Gea räddningar på.

Sen får vi väldigt många frisparkar och hörnor där vi kan lyfta in bollarna, vi har några farliga nickar/skott men där bollen inte letar sej in i målet.

Pol/Svan skapar några chanser och får även ett mål bortdömt för offside (idag var domaren med i matchen).

0-0 i halvtid är vi nöjda med, där vi krigat och ligger rätt i våra positioner.

I halvtid pratar vi om att bli lite kompaktare som lag, mer hungriga i duellerna (lite passiva emellanåt) och fortsätta jobba och styra varandra.

Andra halvlek startar ungefär som första, Pol/Svan med boll och vi ligger rätt och bara avvaktar.. I minut 55 så får vi en hörna efter att Pär L försökt knorra in ett skott i mål men där dagens "De Gea" gjorde en bra räddning igen..

Pär tar själv hörnan och lägger in den där vi äntligen får utdelning och Jocke L kan peta in 0-1!!!!

Resten av halvleken är de tryck mot vårat mål, de satsar mer framåt och vill ha in bollen.. Men de skapar inga riktigt heta lägen, de lägen som uppstår är vi med på att rensa eller Alexander L i mål fångar upp/boxar bort.  Vi skapar genom att de trycker upp mer folk en del kontringar, där vi har nåt skott i ribban etc.

Tyvärr så i minut 87 får de till ett inlägg och vi ligger lite fel med laget, de har två killar på bortre mot bara en av oss.. De vinner nickduellen och kvitterar matchen 1-1.

Resten av matchen går bara ut för oss att döda bollen.. Matchen slut!