Säker seger mot Morön

Matchen började på sämsta tänkbara sätt med baklängesmål efter 2 minuter, ett inlägg från höger nickades säkert i mål. Efter det målet handlade i stort sätt resterande del av första halvlek om spel på Moröns halva med mycket bra spel av Assi. 1-1 kom efter 13 minuter när Josefine Hansson snyggt lobbade över målvakten på pass av Sanna Ylianttila. 2-1 kom i minut 27 när Sanna Ylianttila nickade in målen på ett inlägg av Jaclyn Sawicki. I minut 28 fick Emelie Helmvall en bra chans när hon sprang ifrån deras försvar men målvakten gjorde en bra räddning. 3-1 skulle dock komma i minut 32 återigen var det Sanna Ylianttila som nickade bollen i mål inlägg från Jaclyn Sawicki. I minut 44 hade Morön en bra chans men Lauren Watson i målet gjorde en bra räddning.

Andra halvlek var den första lik med Assi som det dominerande laget och man skapade ett tryck mot deras mål utan att lyckas få in bollen. Morön satsade på långbollar mot deras forward men skapade inte några heta målchanser. Assi var närmare två mål till än Morön en reducering. En bra match av Assi trots en tung start och passningsspelet fungerade bra förutom under korta perioder i första och andra halvlek. Nu väntar en långresa nästa helg till Malmö för möte med Borgeby.