Tre viktiga poäng

Assi IF - IF Brommapojkarna 1-0 (1-0)

Damlaget avslutade vårsäsongen med att ta tre poäng mot Brommapojkarna efter en väl genomförd match och kan nu gå till sommarvila på 6:e plats i serien. Assi började mycket bra och tryckte tillbaka Bp och redan efter 5 minuter sköt Sanna Ylianttila 1-0. Efter 14 minuter hade samme Sanna en utmärkt chans att göra 2-0 men avslutet gick rakt på målvakten. Assi fortsatte att ha övertaget och Bp stack upp ibland men skapade inga större farligheter Efter 41 minuter fick Emelie Helmvall en bra chans efter inspel av Fanni Pietikäinen men avslutet gick precis utanför. En bra halvlek av Assi som hade 6 hörnor som tyvärr inte resulterade men sett till chanser borde varit ett par mål större än det 1-0 som nu blev fallet.

Andra halvlek började lite böljande och spelkvalitén från hemmalaget blev något sämre men Bp hade svårt att komma till några farligheter mot ett säkert spelande försvar i Assi. Assi hade ett par bra chanser som borde gett utdelning. Bp flyttade upp folk och försökte med långa bollar mot Assis försvar och var nära en kvittering på tilläggstid när man nickade i stolpens utsida. Tre viktiga poäng till hemmalaget men det blev lite onödigt spännande på slutet när man bara har ett mål att gå på.