Assi tog viktig seger i Sundsvall

Sundsvalls DFF - Assi IF 0-3 (0-0) Emelie gjorde två första målen.

Dagens match gällde 5:a eller 6:a i tabellen och ev. häng på toppen som Assi IF lyckades förvalta på bästa sätt på bortaplan mot Sundsvalls DFF efter en övertygande andra halvlek.

Hela första rundan var spelmässigt jämn där tempot var högt men med aningen slarvigt passningsspel från de båda lägren. I övrigt var spelet böljande men där båda lagen hade det svårt med att hitta ytorna i korridorerna vid de avgörande passningarna. Det som skilde lagen åt i speluppbyggnaden var att Assi försökte spela sig upp medan Sundsvall relativt omgående slog längre djupledsbollar. Det skapades halvchanser åt båda håll men där nollan bestod halvleken ut.

I andra rundan tog Assi över matchen där Sundsvall upplevdes något trötta i sina försök och löpningar medan Assi fick ordning på sitt passningsspel. 0-1 kom också i minut 50 efter att Emelie Helmvall höll sig framme och rundade de flesta och säkert la in bollen i gaveln. Emelie var som en iller som oroade ständigt hemmalagets försvar med sin snabbhet.

Sundsvall gick över på tre forwards sista 20 minuterna utan att få någon önskad effekt där man inte lyckades befästa något tryck mot Assi. I minut 80 sköt Emelie Helmvall ett skott som annars duktig målvakt i Sundsvall tappade in och Assi mer eller mindre punkterade matchen i och med detta.

Bara två minuter senare och efter trassel framför hemmalagets mål sköt Fernanda Da Silva in 0-3 vilket också blev slutresultatet.

En bra och jämn match med högt tempo trots siffrorna men där Sundsvall inte riktigt orkade i hela 90 minuter. Assi följde sin plan där man visade på tålamod i sina åtaganden och uppgifter.