Assi tog viktig seger

Assi IF - Kvarnsvedens IK 1-0 (0-0)

Matchen mot Kvarnsveden var på förhand tippad som en jämn batalj vilket det också blev. Assi IF lyckades besegra ex-allsvenska Kvarnsvedens IK med 1-0.

Assi fick börja i hård motvind och där man också blev relativt hårt pressade samtidigt som bolltempot inte var det högsta. Kvarnsveden hade ett stolpskott i den 13:e minuten. Gästerna som var något längre och tyngre i närkampsspelet samtidigt som man pressade hyfsat aggressivt.

Assi lyfte upp sitt spel något efter 25 minuter och skapade en straff efter att hårt arbetande Erin Craig fälldes. Oturligt nog sköt Fredande Da Silva utanför och 0-0 bestod halvleken ut.

I andra rundan kom Assi ut med ett högre bolltempo samtidigt som man hade vinden med sig. Kvarnsveden slog mestadels längre bollar och satsade på snabba omställningar. Assi pressade på hela halvleken men hade svårt med att få till det sista avgörandet.

I minut 68 hade Emelie Helmvall en frispark i ribban. Minut 69 hade Josefine Hansson ett avslut i ribban och det började dofta mål för hemmagänget.

I den 79:e minuten kom också 1-0 efter att Emelie Helmvall rullade in bollen i gaveln efter en öppnande passning av Johanna Andersson.

Välförtjänt och viktig seger där många gjorde ett hårt arbete i Assi IF.

Nästa söndag väntar Kungsbacka DFF på Billerud Arena.