Kryss i höstpremiären

Assis målskytt Ernestina Abambilla

Höstpremiären mot Morön på Skogsvallen en på förhand som vi visste svår match slutade   1-1.  Assi började matchen bra de första fem minuterna sen hade Morön en bra period utan att skapa några bra chanser. I minut 18 sköt Ernestina Abambilla 0-1 efter ett inlägg av Josefine Hansson. Efter målet hade Assi flera fina anfall men ytterligare mål uteblev. Första halvlek relativ jämn med lite böljande spel och inga direkta farlighet förutom några skott från bägge lagen som inte vållade de båda målvakterna några problem.

Andra halvlek startade Morön bäst och 1-1 kom efter 53 minuter på ett skott som gick över Laurin Watson och i mål. Under de första 20 minuterna var Assi tillbakapressade och var illa ute vid några tillfällen. Efter det tog Assi över matchen mer och mer och de sista 20 minuterna var riktigt bra med många anfall som borde resulterat. Bland annat hade Frida Jacobsson en nick som gick i överkanten på ribban efter ett fint inlägg av Sanna Yliantilla i minut 71. Samme Sanna hade ett fint skott som målvakten tippade i ribban och över efter 78 minuter. I minut 89 var det ytterst nära att vi fått med oss 3 poäng efter ett inspel från högerkanten men det ville sig inte ikväll. Vi får dock vara nöjda med en poäng även om det är lite surt att vi inte kunde avgöra på slutet. Nu laddar vi om för mötet med Hammarby på Kanalplan nästa söndag.