Tredje förlusten

Frida Jacobsson målskytt på Hammarby IP

Hammarby på Hammarby IP ( Kanalplan) med en fantastisk inramning och 2294 på plats blev poängmässigt ingen succé. Vi visste på förhand att matchen mot topplaget Hammarby på bortaplan inför storpublik skulle bli en svår match men hade med lite flyt kunnat sluta oavgjort.

Hammarby startade matchen i högt tempo och Assi försvarade sig bra förutom i minut 7 när 1-0 kom. Laurin Watson i målet räddade ett skott och på returen var Hammarby först på bollen och kunde skjuta den i tomt mål. Tungt med ett mål i baken så tidigt i matchen. Efter 15 minuter kom Assi mer in i matchen men skapade inte några direkta farligheter förutom några anfall som resulterade i hörnor. Fanni Pietikäinen hade en frispark som målvakten lyckades tippa till hörna. Bästa chansen hade Frida Jacobsson som i ett friläge inte fick till skottet. Hammarby hade ett par bra chanser som kunde resulterat men Laurin i målet räddade.

Andra halvlek startade Assi bra den första kvarten med fint passningsspel och hade mycket spel på Hammarbys halva. Sen tog Hammarby över och Assi fick försvara sig. I minut 74 lyfter Jennifer Askebrand in en boll i Hammarbys straffområde som Sanna Ylianttila får bak till Frida Jacobsson som lyfter bollen över Hammarbys målvakt och 1-1 är ett faktum. Då kändes det som att vi hade en bra chans att få med oss en poäng. Det hoppet släcktes fem minuter senare när vi inte lyckades få bort bollen från eget straffområde och Hammarby efter ett inspel från kortlinje till en fristående spelare kunde göra 2-1. Efter det gick vi ner på en trebackslinje men lyckades inte skapa någon riktig målchans förutom på tilläggstid ett skott som målvakten tippade till hörna.

Förlusten var den tredje i år på 17 spelade matcher och nu väntar tabellfyran Uppsala hemma kommande helg.