Kryss i Ljusdal

Ljusdals IF - Assi IF 1-1 (0-1)

Denna match gällde mycket för Ljusdal som krigar för att hålla sig kvar samtidigt som Assi vill avsluta årets seriespel på bästa sätt. Drabbningen slutade 1-1 mot Ljusdal efter en varsin bättre halvlek och nu återstår endast ett par matcher.

Assi hade ett något större bollinnehav första halvtimmen men där man spelade för raka och djupa bollar som ofta rann ut eller som forwardsen inte lyckades nå. I minut 21 sprang sig Erin Craig fri från motståndarna och lyfte enkelt in 1-0 och ledning för Assi. Samtidigt låg Ljusdalsspelarna på lur men fick inte till det sista avgörande bollen.

Sista 10 minuterna i första halvlek lyckades Ljusdal komma högre upp i banan och fick också till några bra avslut samtidigt som Assi blev pressade.

I andra rundan började Ljusdal piggast där man satte högre press och skapade en del hetare lägen. I minut 51 fick Ljusdal en tveksam straff som resulterade i en kvittering och 1-1.

Efter kvitteringen jämnade spelet ut sig där Assi fortsättningsvis hade svårt med speluppbyggnaden och Ljusdal slog längre skarvbollar vilket de också var bra på.

En pinne borta mot Ljusdal och med tanke på matchbilden så får vi vara nöjda med detta trots alltid viljan att vinna.

Nästa match spelas söndag 21/10 kl:14.00 mot Västerås BK 30 vilket också blir säsongens sista hemmamatch.