Tre poäng mot Västerås

Assi IF - Västerås BK 30 1-0 (0-0)

I och med dagens vinst så innebär det i skrivande stund att Assi mest troligt har säkrat sin 5:e placering i årets serie. För Västerås innebär resultatet att de åker ur Elitettan och får samla krafterna för nya tag framöver.

I första halvlek hade Assi mer boll än gästande Västerås men där hemmalaget hade problem med att få till sitt passningsspel och bolltempo.  Västerås hade sitt fokus i sitt omställningsspel där man också skapade en del hetare lägen.

I andra rundan avtog Västerås anstormning samtidigt som Assi fick till sina löpning i både djup och bredd. Assi hittade ytorna bättre i speluppbyggnaden under hela andra halvlek.

I minut 66 kom också ledningsmålet genom Erin Craig efter inspel av Jaclyn Sawicki och 1-0 som även blev slutresultatet. I den 67.e minuten hade Erin även ett avslut i stolproten. Västerås hade också ett skott i övre trävirket i den 77:e minuten.

Matchen i sig var nu ingen höjdare men där Assi snäppte upp sig i andra halvlek samtidigt som det fanns mer av spets i hemmalaget.

Sista matchen spelas söndag 28/10 mot Uppsala på bortaplan.